2016. március 28.

5 rendrakásos tipp | lustáknak, és nem lustáknak


Helló mindenki! :)


Ahogy lejjebb görgetek a blogon, úgy látom hogy nem nagyon volt blog poszt mostanában, (két hete, az nem nagyon mostanában) Inkább nem is magyarázom ki magam, elég annyi is, hogy márciustól mindenkinél a suli vége van elkönyvelve, tanároknál és diákoknál is egyetemben, szóval ezt az időszakot nem tudtam könnyedén végigblogolni, sőt. Úgy gondoltam, jó lenne ezt kárpótolni valamivel, és ekkor jutott az eszembe egy ötlet, hogy bumm, rendrakási ötletek! Persze, ez nem villámcsapásként jött belém, egyszerűen csak körül kellett néznem a szobámban ahhoz, hogy rájöjjek, hogy igen, ráférne egy rendrakás, és a nagy filózások közepette megálmodtam az ötletet, hogy megírjam ezt a fincsi kis bejegyzést. [pszt, a poszt legalján van egy kis tipp a lustáknak is, de ne tessék letekerni! ;)]


R E N D  R A K Á S

Ne törj le, ha a szobád nem néz ki úgy, mint ahogy még tegnap állt. Megesik, hogy egy álmatlan éjszaka alatt a szobád rendje felbillen, de ekkor nem dől össze a világ; csak rendet kell rakni! Lehet, hogy eltart pár óráig, de mégiscsak frissességet kölcsönöz a térbe. El is kell kezdeni... de ajjaj, hol? Mit kezdjek a szennyessel, ha már betelt a tartó? Hogy rakjam vissza a ruháim, és elsősorban, hogy tegyem meg ezeket anélkül, hogy megunjam az egészet? A válasz egyszerű, de nehéz megkeresni!

u n a l m a s!
Úgy érzed magad, hogy bármelyik pillanatban lehunyod a szemed, és abbafelejted a munkát? Ne félj, Mira erre tartogat egy ínycsiklandó trükköt. Indíts be egy pörgős számot, vegyél elő mécseseket, helyezd el egy látható helyre, majd úgy fogod riszálni porszívózás közben, hogy még élvezni is fogod! (megjegyzés: porszívózás közben viszont nem ajánlatos maximumon hallgatni a zenét, mert míg te táncolsz, lehet, hogy a porszívód beszippant egy nagy műanyag dolgot, és annak nem lesz jó vége!)
Pár zene, ami felmossa a padlót is: víz felmosó kosz


r u h á k a t  r e n d s z e r e z n i?
Ismerem az érzést, amikor nem tudsz mit kezdeni a zoknikkal és fehérneműkkel, szanaszét vannak, de be sem tudod rakni csak úgy a gardróbodba lógni a ruhák közé, mert elég furcsán hatna. Fiókba? Elkallódnának, akár a hűtőből a csokoládé. Fogj egy cipősdobozt, vágj le a tetejét, és ha akarsz, díszítsd ki pár pillangóval, matricával, festéssel, azaz bármivel, majd csak dobd bele a mamuszaid! Ott tuti nem tűnik el. 
(megjegyzés: a zoknikat gyűrd egy golyóba, hogy együtt aludjanak a kicsik, és ne tűnjenek el egymás mellől!) Illetve, megteheted ezt a szennyesekkel is / sállal / cipővel /karkötőkkel, szabad bele bármit tenni! :)

t e d d  a  t e  g o n d o l a t o d  s z e r i n t
Anyukád rádparancsol, hogy ezt tedd ide, tedd oda? Nem-nem, ez nem vezet jóra! Próbáld oda rakni, ahol megtalálnád, és ahova akarod, mert biztosan nem találod meg azt, amid édesanyád dugott el, de amit te, arra nagyobb az esély! (megjegyzés: kimutatták, hogyha akkor kezded el a takarítást, amikor a kedved vágya szerint van, sokkal boldogabban végzed, mintha reggel ötkor parancsolnának rád, hogy suvickold ki a fürdőt) Tuti tipp, nézz inspirációs képeket rendes szekrényekről, hátha megragad benned valami szellem! szép szekrény varázsolása


n i n c s  s e  t v, s e l a p t o p
Velem is megesett, hogy bár sok inspirációm és kedvem lett volna a takarításhoz, mégse tettem. Halogattam napokon keresztül, majd végül úgy nézett ki a szobám, mintha egy tornádó sújtotta volna, szóval nagynehezen kitakarítottam. Azért, hogy többé ne történjen ehhez hasonló, azt mondogattam magamban, hogy amíg nem takarítok ki, nincs sem laptop, sem tablet, sem telefon, sem tv, satöbbi, ezt így beszívtam, és azóta is ez alapján mindig rendet rakok, ha kell. Próbáljátok ki ti is! (megjegyzés: ha nem vagy wifimániás, tedd ezt könyvekkel, valamilyen nasival, vagy egyszerűen vond meg a délutáni találkozásokat addig) 

e g y e d ü l   n e m   m e g y !
Ennek ellenére sem megy a csinosítgatás? Semmi vész, hívd át a barátnőidet, csinálj egy kis rendrakós napot, invitáld őket sütikkel és limonádéval egy nagy közös rendrakásra! Oké, elsőre ez egy kicsit mazochistán hangzik, de nem az; társaságban sokkal jobban lehet élvezni a dolgokat, például tanulni is könnyű többen. Üljetek le, osszátok szét a szerepeket, majd kezdődhet a rendrakás! Figyelem, a fáradt barátokat finom muffinokkal és mentásteával illik kínálni. (megjegyzés: ha nincsen olyan barátod, aki hajlandó ezt tenni, hívd meg anyádat rá, vagy valami tesódat, biztos belemennek!) És itt van pár zene, amit kárpótlásul hallgathattok a barátaiddal: inkább fejrázós inkább éneklős inkább táncolós

Elérkeztünk a búcsúzkodáshoz, gyerekek! Köszönöm hogy elolvastátok ezt a kis szösszenetemet, remélem, tetszett! Jelezd a komment szekcióban, hogy tetszett ez a kis poszt, segített e, vagy könnyebben megy a pakolgatás, rendrakás. Kíváncsi vagyok, hozzak még e ilyen posztot! :)

Mira Coelt
(hihi, most jön a tipp a lustáknak, mert már megígértem... tudom, hogy legörgettél, te kis butus, pedig egy nagyon jó bejegyzésről maradtál le! Az első tippem az, hogy inkább kezd olvasni a bejegyzést, majd iratkozz fel, te kis huncut!)

1 megjegyzés:

  1. Ez lehet elég morbidan hangzik, de én imádok takarítani :D (Teljesen őrült tisztaság mániás vagyok) Nagyon tetszett a poszt, bár nekem nincs azzal gondom, ha takarítással kell eltöltenem egy délutánt. Minden esetre nagyon jó ötlet a dobozos rendszerezés, én is ezeket használom, hogy egy helyen legyenek a dolgaim, ha a polcok nem elegek hozzá.
    xx ölel, Helena Z. B.

    VálaszTörlés