2016. június 27.

Szép volt, fiúk!

Sziasztok!
Most csak egy rövidke ki eszmefuttatással jöttem, de készülőben van... sok cikkem. Most tényleg nem szeretnék sokat pofázni, mert képes lennék többet regéli, mint amennyi a tényleges bejegyzés, de azért még elmondom, hogy egy feliratkozóval lettünk gazdagabbak, szóval üdv itt, Nova. ❤️

–––––––––––––

Avagy néhány gondolat az EB-ről...

  Bevallom, elég szkeptikusan álltam hozzá a bajnokságra való kijutásunkhoz. Már rég nem izgat annyira a magyar foci – sőt egyre inkább kezdem elveszteni az érdeklődésemet mindenféle foci iránt –, hogy kövessem a meccseket, tisztában legyek azzal, hogy éppen kik a menő játékosok, egy ideje pedig már azokra a hírekre sem szánok egy tizedmásodpercnél többet, amik a magyar színvonalat szidják. Szóval mondhatjuk, hogy közömbös voltam a dolgok iránt, nem tartoztam a megrögzött gyűlölködők közé, de nem is hangoztattam, hogy márpedig az itthoni foci a legjobb.

  Aztán minden megváltozott. Miután az Ausztria elleni meccsen elkerültük, hogy az első percben labda landoljon Király hálójában, nyertünk 2-0-ra, méghozzá nem is akárhogyan, nem véletlen folytán, nem azért, mert az osztrákok bénák voltak, hanem azért, mert a mi srácaink voltak különösen jók. 
  Később jött Izland. 1-1. Megint fantasztikusak voltunk, és mindenféle elfogultság nélkül kijelenthető, hogy ezerszer jobban játszottunk, és ennél többet érdemeltünk volna. És 2011-ben a meccsen, amit élőben, a helyszínen ordibáltam végig, 4-0-ra nyertünk, de azóta Izland csapata teljesen kicserélődött, így sokkal jobb lett, de a magyarok még ennél is többet fejlődtek.
   És végül Portugália lett az ellenfelünk. A végső eredmény pedig 3-3. Komolyan mondom, én ilyen jó mérkőzést nemcsak ezen az EB-n, de még soha nem láttam. És nemcsak arról van szó, hogy hat gól született, tehát tizenöt percenként lett találat, hanem arról is, hogy tényleg izgalmas volt, hiszen nagyon kiegyenlített volt a párbaj. Portugália ugyebár nagyon jó csapat – igen, gúnyolódhatunk Ronaldo gyerekes toporzékolásán, ami amúgy tényleg vicces meme-eket szül, de azt az érdemet, hogy mennyire jól játszik, nem vehetjük el tőle.

  És akkor mindennek eredményeként csoportelsőként jutottunk tovább. Ez bizonyította be nekem, hogy Magyarország tényleg jó csapat, és hogy Magyarországnak igenis ott a helye az EB-n a legjobb tizenhatban. Hogy Gera az ügyes szereléseivel és a csodagóljával, Király a fantasztikus védéseivel és a nagyon ronda legendássá vált mackónadrágjával, Nagy Ádám a szép fejével és a parádés játékával, Dzsudzsák a profi megmozdulásaival, Kleinheisler, Fiola, Nikolics, Böde, Juhász, Szalai, és  az összes többi hősiesen küzdő fiú mind-mind jó játékosok, és a hazájuk, azaz mi büszkék lehetünk rájuk.

  És ez a háromszor kilencven perc megadta mindazt a magyaroknak, megadta mindazt nekünk, amit az elmúlt sok évben nem kaptunk, nem kaphattunk meg. Az összetartozást. Végre mindenki együtt örült valaminek, együtt sírt valami miatt, végre figyeltünk egymásra, együtt lélegeztünk, együtt voltunk, mert együtt szurkoltunk, nem számított, hogy valaki az olaszokat szereti, másnak meg a németekhez húz a szíve, a magyar meccseken mindenki ugyanazért ordított. És egy országból nemzet lett.

   És én hiszek abban, hogy a kiesés és a 4-0-ás vereség (ha valaki ránéz erre az eredményre, talán azt mondja, hogy béna a magyar csapat, de hihetetlen kitartással játszottak a srácok, volt egy rakat helyzetük, csak a belgák... hát, azok a belgák) nem valaminek a vége volt, éppenhogy valaminek a kezdete. 
   Mert az éjjel soha nem érhet véget.


 We're born to fly
So let's keep living 'til it all falls down
Let's close our eyes
And let the moment drive the whole world out

We're in this together
Hear our hearts beat together
We stand strong together
We're in this forever
This one's for you
This one's for you

Waving colored flags
We won't surrender, there's no standing down
There's a playing field
It's full of winners, we're breaking new ground

We're in this together
Hear our hearts beat together
We stand strong together
We're in this forever
This one's for you
This one's for you

In this together
Woah, woah
Oooooh

We're in this together
Hear our hearts beat together
We stand strong together
We're in this forever
This one's for you

RIA, RIA, HUNGÁRIA!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése